Finnish Travel gala logo

PALKINTORAATI

Anne-Marjut Väänänen on toiminut yli 10 vuotta matkailualalla. Anne-Marjut Väänänen on toiminut SMALin hallituksessa vuodesta 2014 alkaen; ensimmäisenä vuonna hallituksen varajäsenenä ja vuodesta 2015 alkaen varsinaisena jäsenenä. Lisäksi hän on vetänyt liiton tulevaisuus- ja organisaatiotyöryhmää sekä viestintätyöryhmää ja toiminut APJC Finlandin jäsenenä. Anne-Marjut Väänänen valittiin SMALin puheenjohtajaksi 2018 ja hän on palkintoraadin puheenjohtaja.

Marja Aarnipuro on Mondon ja Avun päätoimittaja ja pitkän linjan journalisti, joka on työskennellyt matkailujournalismin parissa koko työuransa ajan. Mondo on kymmenen kertaa vuodessa ilmestyvä asiantunteva ja monipuollinen matkailun erikoislehti. Mondon kirjoittajat tuntevat tuntevat kohteensa hyvin, joten lehden juttuihin voi aina luottaa. Mondon jutut ovat hyvin kirjoitettuja, ammattivalokuvaajien kuvaamia ja lehden ulkoasu on tyylikäs. Uudistuvassa Mondossa on monipuolinen kattaus unelmien kaukokohtteita, lähimatkailua ja kotimaan kohteita. Mondossa on jatkossa myös Vastuullinen matkailija -kolumni.

Aija Laukkanen – matkailualan vahva osaaja. Osaamistaan hän on vahvistanut tehden matkailualan töitä innolla ja intohimolla jo reilut 30 vuotta. Matkailualan opintoja hän on suorittanut Joensuun Yliopistossa, pedagogisen pätevyyden suorittanut Jyväskylässä ja kaupallista osaamista vahvistanut Tradenomi YAMK tutkinnolla. Hän on toiminut mm. matkailuaineiden ja yrittäjyyden opettajana, Saimaan Matkailu ry:n toiminnanjohtajana ja oman matkailualan yrityksen toimitusjohtajana. Nykyisessä työssään hänet löytää Kainuusta, Suomussalmen matkailupäällikön roolista.  Aija on ollut jo vuodesta 2002 lähtien mukana myös Suomen matkailuorganisaatiot – SUOMA ry:n toiminnassa. Jäsentutkimusten kautta hän on vahvistanut tutkimuksellista otettaan tehden matkailuorganisaatioista selvityksiä vuosina 2010, 2017 ja 2018. Vapaa-aikana hänet löytää moottoripyörän selästä, metsästä pitkospuilta tai nuotiolta istuskelemassa.

Tero Norvio - Kaukomatkailu vei diplomi-insinöörin mukanaan 90-luvun lopussa. Tero on Matkatoimisto Aventuran perustaja, omistaja ja toimitusjohtaja. Teron työvuosi jakautuu melko tasan kaukokohteissa tehtävien töiden sekä Helsingin toimistotöiden kesken.

 Teron innostusta kokea uutta ja matkustaa uusiin kohteisiin eivät ole vuodet maailmalla eikä pitkä matkatyöhistoriakaan vähentänyt. Vastaus kysyttäessä hänen suosikkikohdettaan onkin "se seuraavan reissun uusi paikka".

Juha Ojajärvi on helsinkiläisen Perho Liiketalousopisto Oy:n rehtori. Perho on nykyään Suomen suurin matkailualan ammatillinen toisen asteen kouluttaja, joka juhlistaa tämän vuoden aikana toiminnan 35-vuotiaita juuriaan. Lukemattomat SMAL:laiset matkailualan yritykset ovat saaneet osaajikseen  kouluttamiamme matkailualan ammattilaisia. Perho on tunnettu myös ravintola-, liiketoiminnan ja urheilun alan johtavana kouluttajana.

 Matkailualan arkea saa Juha elää ja hengittää myös perheensä ja lähisukunsa matkailualan yritysten kautta.

Toni Piispanen on yksi Suomen valovoimaisimmista huippu-urheilijoista. Hän on maailmanmestari, euroopanmestari ja Lontoon paralympialaisten kultamitalisti 100m pyörätuolikelauksessa. Toni on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri ja on mukana monessa liikuntahallintoa palvelevissa tehtävissä. Urallaan hiin ulkomailla kuin kotimaassa.

Heli Mäki-Fränti on työskennellyt Suomen matkatoimistoalan liitossa (SMAL) vuodesta 1995 alkaen ensin liiton EU-koordinaattorina ja vuodesta 2007 alkaen toimitusjohtajana. Matkailualalla hän on mukana alan monissa eri verkostoissa Suomessa ja hän on myös EU-maiden matkatoimistoliiton ECTAAn hallituksen ja työvaliokunnan jäsen. Heli Mäki-Fränti toimii gaalan palkintoraadin sihteerinä ilman äänioikeutta.